Klimaat Westvoorne

energiecoach, maak nu een afspraak!

De gemeente Westvoorne heeft een team van energiecoaches! Een energiecoach is een mede-inwoner van Westvoorne die u deskundig advies kan geven over energie besparen.

Stijgt uw energierekening en weet u niet waarom? Bent u benieuwd naar subsidiemogelijkheden om uw woning te isoleren? Maak een afspraak met één van onze energiecoaches, zij staan klaar om u te helpen met energie besparen.

Henry Heezen

Energiecoach

Mijn naam is Henry Heezen en ben sinds 4 jaar gepensioneerd. Daarvoor was ik energie- en milieutechnoloog bij een groot petrochemisch bedrijf. Ik hield mij bezig met energie- en emissiemonitoring . Ook optimalisaties in dagelijkse bedrijfsvoering en grote projecten die tot grote energie, CO2 en NOx besparingen hebben geleid.

De afgelopen 10 jaar ben ik ook thuis steeds meer op mijn energieverbruik gaan letten. Gloeilampen vervangen door spaarlampen of ledlampen. Lampen uit in ruimten waar je niet bent. Interactieve tvbox op eco-stand en zoveel mogelijk gebruik maken van opwarming door de zon.

In 2018 ben ik van een rijtjeshuis in Rockanje naar een vrijstaande woning in Oostvoorne verhuisd. De energierekening van de vorige bewoners was enorm! Dat was voor mij de trigger om het energieverbruik met minimaal 50% te verlagen. Het huis had bij de koop al HR++ glas in alle ramen. Verder was het standaard geïsoleerd volgens de bouwnormen van 1981. Nu is het huis ook voorzien van vloerisolatie  en extra spouwmuurisolatie en zijn er 12 zonnepanelen en een warmtepomp geplaatst. De warmtepomp werkt samen met de bestaande cv ketel. Alle extra voorzieningen zijn met subsidie of btw teruggave aangeschaft.Het streven om het energieverbruik met 50% te verlagen heb ik inmiddels ruimschoots gehaald!

Toen ik eind 2020 zag dat de gemeente Westvoorne energiecoaches ging werven en opleiden, heb ik mijzelf aangemeld. Want het lijkt me leuk om de opgedane kennis en mijn eigen ervaringen met anderen te delen.

Specialisatie: zonnepanelen; woningisolatie; (hybride) warmtepompen

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale