Klimaat Westvoorne

energiecoach, maak nu een afspraak!

De gemeente Westvoorne heeft een team van energiecoaches! Een energiecoach is een mede-inwoner van Westvoorne die u deskundig advies kan geven over energie besparen.

Stijgt uw energierekening en weet u niet waarom? Bent u benieuwd naar subsidiemogelijkheden om uw woning te isoleren? Maak een afspraak met één van onze energiecoaches, zij staan klaar om u te helpen met energie besparen.

Lenn Vonk

Energiecoach

Al geruime tijd ben ik zeer geïnteresseerd in het gebruik van onze energie en de aanslag die het ongetwijfeld zal hebben op onze aardse voorraden. Daarom pas ik de basisregels al geruime tijd toe om er zuinig mee om te gaan. Ik noem dan het gebruik van Ledlampen, het licht uitdoen, de deuren sluiten, gordijnen aanschaffen en sluiten en iets extra’s aantrekken als het koud wordt.

Ik woon in een vrijstaand huis in Oostvoorne. Het huis is gebouwd in 1998 en is goed geïsoleerd. In 2014 hebben we zonnepanelen laten plaatsen.In de loop van de jaren ben ik gaan experimenteren met het volledig consumeren van onze opgewekte stroom. Dit doen we in de vorm van extra elektrisch verwarmen van onze zithoek, zodat de temperatuur in de rest van het huis een graadje lager kan. We gebruiken hiervoor een elektrische open haard en infrarood vloerverwarming. Ook hebben we een luchtdroger aangeschaft om de gevoels-temperatuur te verbeteren. Door deze maatregelen is onze gasverbruik sterk gedaald. 

Door de energietraining te volgen ben ik bewust geworden van ons vrij hoge sluimerverbruik. Bestudering van de Slimme Meter bracht genoeg gegevens om hierop te gaan besparen, zonder verlies van het comfort. Dit heeft interessante gevolgen voor ons totale energiegebruik. Onze energierekening is sterk dalende. Heeft dit uw interesse gewekt? Vraag dan een gesprek aan met mij! Ik help u graag.

Specialisatie: energiebesparing door bewustwording en gedrag; sluipstroom; infrarood verwarming

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale