Klimaat Westvoorne

energiecoach

De gemeente Westvoorne is op zoek naar meer vrijwilligers die als energiecoach mede-inwoners wil helpen met energie besparen. In april start een nieuwe opleiding om de bestaande groep energiecoaches uit te bereiden. Vindt u energie besparen een leuk onderwerp? En vindt u het leuk om mede-inwoners van Westvoorne wegwijs te maken op het gebied van energiebesparing? Geef je dan nu op!

Energiecoach worden in Westvoorne?

Vraagt u zich wel eens af of u nou het beste kunt investeren in energiebesparende maatregelen voor uw woning of dat het beter is om nog even te wachten? Wilt u hier meer over te weten komen en wilt u anderen inspireren ook energie te besparen? Meldt u dan aan voor de gratis opleiding tot energiecoach in Westvoorne.

Energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die mede-inwoners informeren over energie-besparing. U hoeft op voorhand nog niets te weten over energie en energie besparen om mee te doen. Enthousiasme en inzet zijn het belangrijkst. In november leidt de gemeente twaalf inwoners op tot energiecoach.

Wat gaat u doen?
Na een kosteloze digitale training, gaat u als deskundige vrijwilliger aan de slag. Inwoners van de gemeente Westvoorne kunnen bij u een energiegesprek aanvragen via www.bespaarafspraak.nl/westvoorne.
Op een laagdrempelige manier legt u uit hoe inwoners energie en geld kunnen besparen door simpele aanpassingen in gedrag en huis. Ook geeft u algemene informatie over grotere maatregelen die genomen kunnen worden om de woning energiezuiniger te maken.

Het doel van het gesprek is dat de inwoner informatie krijgt en enthousiast wordt over energiebesparing en hier meer mee wil gaan doen. Na het gesprek heeft de inwoner genoeg handvatten om aan de slag te gaan.

Aanmelden?
De ervaring leert dat energiecoaches telkens weer leuke, verrassende gesprekken hebben met inwoners en gewaardeerd worden om hun kennis, enthousiasme en aandacht. De inzet die van de coaches gevraagd wordt hangt af van hoeveel inwoners een gesprek aanvragen. We verwachten dat de coaches die de training gaan volgen ongeveer tien gesprekken met inwoners voeren, in de periode april 2021 - juli 2021. De training vindt online plaats en bestaat uit vier sessies op 21 april, 28 april,19 mei en 26 mei van 15.00 - 17.00 uur. 

Heeft u interesse?
Meldt u aan bij trainer Lisa Kouwenberg (kouwenberg@sme.nl). Ook kunt u bij haar terecht voor vragen via mail of telefoon (bereikbaar ma t/m do via 06 18965072).

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

Gemeente Westvoorne
Raadhuislaan 6
3235 AP Rockanje

Contactgegevens
telefoon 14 0181, of (0181) 40 80 00
gemeente@westvoorne.nl

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale