Duurzaam Westvoorne Energie

energie
elektrisch fietsen en autorijden

Wij willen graag dat mensen in onze kernen zich verplaatsen op een schone en energiezuinige manier, met schoon goederenvervoer en elektrische auto’s. Zo gaan we klimaatverandering tegen en wordt de lucht schoner. Om dit te realiseren werkt de gemeente aan een dekkende oplaadinfrastructuur voor elektrische auto’s, fietsen, scooters en scootmobielen. We verduurzamen het openbaar vervoer en verbeteren de verbindingen. Ook plaatst de gemeente laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen op strategische plaatsen in Westvoorne.

Wat kan jij doen?
Pak eens wat vaker de fiets! Zeker voor kleine stukjes. We wonen in een prachtige omgeving, lopend of op de fiets zie je nog meer dan in de auto. Heb je toch auto nodig, dan is elektrisch rijden stil, schoon en beter voor onze (leef)omgeving. Heb je maar af en toe een auto nodig, dan kun je denken aan deelvervoer. 

Wat doet de gemeente Westvoorne?
Wij willen graag dat mensen in onze kernen zich verplaatsen op een schone en energiezuinige manier, met schoon goederenvervoer en elektrische auto’s. Zo gaan we klimaatverandering tegen en wordt de lucht schoner. 

Om dit te realiseren werkt de gemeente aan een dekkende oplaadinfrastructuur voor elektrische auto’s, fietsen, scooters en scootmobielen. We verduurzamen het openbaar vervoer en verbeteren de verbindingen. Ook plaatst de gemeente laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen op strategische plaatsen in Westvoorne.

We geven graag het goede voorbeeld.
Zo pakken we voor korte zakelijke ritten een e-bike.
Zijn er twee dienstauto’s van de buitendienst en twee dienstauto’s van het Woonbedrijf vervangen door elektrische auto’s of auto’s op groen gas.
En scheiden we in het gemeentehuis ons afval.

Oplaadpaal aanvragen

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, stimuleert de gemeente Westvoorne het gebruik van elektrisch vervoer. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig. Om elektrisch rijden te stimuleren zijn voldoende oplaadpunten nodig. In de gemeente Westvoorne  zijn op dit moment ca. 30 oplaadpalen aanwezig.

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale