Duurzaam Westvoorne Energie

energie
zon

De zon is een duurzame energiebron die nooit opraakt. Wil je zelf ook zonne-energie opwekken met zonnepanelen op je eigen dak? Kijk dan eens op: www.woonwijzerwinkel.nl/zonnepanelen

Wil jij ook je woning verduurzamen, isoleren, zonnepanelen aanschaffen of overweeg je een warmtepomp? Maak dan vooral gebruik van het energieloket van de gemeente: www.woonwijzerwinkel.nl. Hier kan je terecht met al je vragen.

Aanvraag voor zonnepark Konneweg Tinte 

Aan de Konneweg in Tinte komt mogelijk een zonnepark. Medio 2020 nam het college van de gemeente Westvoorne over dit initiatief een positieve grondhouding aan. Westvoorne bereidt zich voor op de toekomst waarin we energie halen uit schone energiebronnen, afval niet meer bestaat en onze omgeving klaar is voor de klimaatverandering. De ambities zijn hoog: een energieneutraal en circulair Westvoorne in 2040. Dit doet de gemeente niet alleen, maar samen met inwoners, ondernemers, organisaties en buurgemeenten. Het zonnepark kan bijdragen aan deze doelstelling.

Hugo Lens Optiek
Hugo Lens Optiek

36 Zonnepanelen bij Hugo Lens Optiek in Oostvoorne

Het stond al een tijd op de wensenlijst en dit jaar was het zover. Er werden 36 zonnepanelen op het dak van opticien Hugo Lens Optiek in Oostvoorne geplaatst. Enkele jaren geleden nam Hugo Lens Optiek deel aan de duurzaam ondernemen estafette van de gemeente Westvoorne. Stichting Stimular gaf advies over energie besparen en duurzame energie opwekken.

Ben je ondernemer en wil je ook advies over verduurzamen? Neem dan contact op met duurzaamheidscoach Stefan Romijn van de gemeente Westvoorne via s.romijn@stimular.nl.

Onderzoeksfaciliteit Zon op Water Oostvoornse meer van start gegaan!

Maandag 16 september is de inrichting van de onderzoeksfaciliteit Zon op Water bij het Fieldlab aan het Oostvoornse meer officieel van start gegaan. Programmamanager Wiep Folkerts van TNO en Lies van der Pol, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Westvoorne ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. Het onderzoek Zon op Water richt zich op geavanceerde drijvende zonne-energie systemen.

Fieldlab Green Economy Westvoorne

Het fieldlab creëert een netwerk en wil verbindend zijn voor ondernemers en dwarsdenkers met frisse ideeën en nieuwe oplossingen die zich goed verhouden met onze natuurlijke omgeving. Het bijeenbrengen van deze vernieuwers versterkt de concurrentiekracht van de regio!

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale