Klimaat Westvoorne

energiecoach, maak nu een afspraak!

Sindskort heeft de gemeente Westvoorne een team van energiecoaches! Een energiecoach is een mede-inwoner van Westvoorne die u deskundig advies kan geven over energie besparen.

Stijgt uw energierekening en weet u niet waarom? Bent u benieuwd naar subsidiemogelijkheden om uw woning te isoleren? Maak een afspraak met één van onze energiecoaches, zij staan klaar om u te helpen met energie besparen.

Energiecoaches

Energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die mede-inwoners informeren over energie-besparing. De afgelopen periode hebben deze toppers een training gevolgd en zij kunnen u nu wegwijs maken in allerlei energiegerelateerde onderwerpen. We stellen ze aan u voor!

Deskundig

Onze energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die inwoners van Westvoorne informeren over energiebesparing in een één-op-één gesprek. De energiecoaches hebben een training gevolgd via de gemeente Westvoorne en kunnen u wegwijs maken in allerlei energiegerelateerde vraagstukken. De gesprekken vinden vanwege de coranamaatregelen digitaal of telefonisch plaats. Maak hier gratis en vrijblijvend een afspraak voor een energiegesprek met één van onze coaches.

Energiegesprek
Tijdens het gesprek gaat de coach samen met u naar uw energierekening kijken: wat staat er eigenlijk en welke stukjes zijn interessant? Vervolgens geeft de energiecoach aan de hand van een vragenlijst allerlei praktische tips voor kleine maatregelen die helpen uw energieverbruik terug te dringen. De coach geeft daarbij telkens een indicatie van hoeveel euro bepaalde tips u kunnen schelen op jaarbasis. 


Tenslotte kan de coach u adviseren over energiebesparende maatregelen aan uw woning die zinvol zouden kunnen zijn. Ook geeft de coach aan welke financieringsmaatregelen daarvoor beschikbaar zijn. Het resultaat is dat u wegwijs bent gemaakt in de wereld van energiebesparing en zelf kunt kiezen hoe u energiebesparing in uw woning gaat aanpakken.

Energiecoach worden in Westvoorne?

Vraagt u zich wel eens af of u nou het beste kunt investeren in energiebesparende maatregelen voor uw woning of dat het beter is om nog even te wachten? Wilt u hier meer over te weten komen en wilt u anderen inspireren ook energie te besparen? Meldt u dan aan voor de gratis opleiding tot energiecoach in Westvoorne.

Energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die mede-inwoners informeren over energie-besparing. U hoeft op voorhand nog niets te weten over energie en energie besparen om mee te doen. Enthousiasme en inzet zijn het belangrijkst. In november leidt de gemeente twaalf inwoners op tot energiecoach.

Wat gaat u doen?
Na een kosteloze digitale training, gaat u als deskundige vrijwilliger aan de slag. Inwoners van de gemeente Westvoorne kunnen bij u een energiegesprek aanvragen via www.bespaarafspraak.nl/westvoorne.
Op een laagdrempelige manier legt u uit hoe inwoners energie en geld kunnen besparen door simpele aanpassingen in gedrag en huis. Ook geeft u algemene informatie over grotere maatregelen die genomen kunnen worden om de woning energiezuiniger te maken.

Het doel van het gesprek is dat de inwoner informatie krijgt en enthousiast wordt over energiebesparing en hier meer mee wil gaan doen. Na het gesprek heeft de inwoner genoeg handvatten om aan de slag te gaan.

Aanmelden?
De ervaring leert dat energiecoaches telkens weer leuke, verrassende gesprekken hebben met inwoners en gewaardeerd worden om hun kennis, enthousiasme en aandacht. De inzet die van de coaches gevraagd wordt hangt af van hoeveel inwoners een gesprek aanvragen. We verwachten dat de coaches die de training gaan volgen ongeveer tien gesprekken met inwoners voeren, in de periode april 2021 - juli 2021. De training vindt online plaats en bestaat uit vier sessies op 21 april, 28 april,19 mei en 26 mei van 15.00 - 17.00 uur. 

Heeft u interesse?
Meldt u aan bij trainer Lisa Kouwenberg (kouwenberg@sme.nl). Ook kunt u bij haar terecht voor vragen via mail of telefoon (bereikbaar ma t/m do via 06 18965072).

Meer informatie

De energiecoaches maken onderdeel uit van het programma ‘Energie besparen.
Dat levert wat op’. Tot de zomer zijn er allerlei activiteiten waar u aan kunt deelnemen. 
 Meer informatie over de verschillende activiteiten die de gemeente aanbiedt,
vindt u hier.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

Gemeente Westvoorne
Raadhuislaan 6
3235 AP Rockanje

Contactgegevens
telefoon 14 0181, of (0181) 40 80 00
gemeente@westvoorne.nl

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale