Klimaat Westvoorne

klimaat

Het klimaat verandert. Dat merken we in het dagelijks leven. Hitterecords volgen elkaar op, lange periodes van droogte nemen toe, afgewisseld met heftige regenbuien. Westvoorne bereidt zich voor door zich langzaam maar zeker aan te passen aan het veranderende klimaat.

Best of Nature: beste duurzame natuurbestemming ter wereld!

Jaar na jaar valt de kustlijn van Westvoorne en Goeree-Overflakkee in de prijzen; nationaal, Europees en zelfs wereldwijd. Op de ITB Beurs in Berlijn werd het Nederlandse zuid-westelijke deltagebied dit jaar uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld, waarmee het Lake Tahoe in de VS en San Isla in Ecuador achter zich liet. De kust is schitterend, maar dat diezelfde kust tot de uniekste streken ter wereld behoort, dat is niet zo bekend. Waarom is deze kust eigenlijk zo bijzonder?

De zuidwestelijke delta; Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere, is vanwege de ongerepte, beleefbare natuur, de grote biodiversiteit en het duurzame toerisme  bekroond tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld.

Best of Nature: de Schapenwei

Het Voornes Duin in Westvoorne, een begrip onder natuurliefhebbers. Hier vind je de meest bijzondere planten en dieren. Dit unieke duingebied is een van de redenen waarom Westvoorne samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere is uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld. In deze portrettenreeks vertellen inwoners van Westvoorne over hun favoriete plek en waarom zij dit gebied zo bijzonder vinden.
Kijk hier naar het verhaal van inwoner Jacqueline van Hoey Smith. Zij nam ons mee naar haar favoriete plek in het Voornes Duin: de Schapenwei.

Best of Nature: de Groene Punt

Het kustgebied van Westvoorne is schitterend. Niet voor niets is dit gebied, samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld: Best of Nature. In deze portrettenreeks vertellen inwoners van Westvoorne wat hun favoriete plek is en waarom zij dit gebied ook in de winter zo bijzonder vinden.
Kijk hier naar het verhaal van inwoner Ad van den Berge, die dagelijks op het strand te vinden is. Hij neemt ons mee naar zijn favoriete plek: de Groene Punt.

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

Gemeente Westvoorne
Raadhuislaan 6
3235 AP Rockanje

Contactgegevens
telefoon 14 0181, of (0181) 40 80 00
gemeente@westvoorne.nl

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale