Nieuws

Blog: Lenn Vonk
Besparen levert wat op!

Waarom ben ik eigenlijk zo bezig met energie besparen? Wat levert het eigenlijk op?
Ik doe het om twee redenen. De belangrijkste reden is onze aarde. Ik voel me schuldig dat we de aarde zo uitputten. En dat gebeurt pas vanaf de zestiger jaren. Daarvoor was het leven zeer eenvoudig. Alleen de zeer gegoede klasse had luxe. Vanaf de jaren zestig groeien de bomen tot in de hemel. Althans, voor ons westerlingen. 
Ook vind ik het een uitdaging om te kijken waar de grenzen liggen van energie besparen, zonder veel in te boeten aan comfort. 

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Een leuke bijkomstigheid is dat besparen geld oplevert. En in mijn geval zelfs behoorlijk wat geld. De verwarming een graad lager in huis, levert een besparing op van € 80 tot € 100 per jaar. Althans, dat was vorig jaar. Mogelijk is het nu het dubbele, dus € 160 tot € 200 Euro. Per graad.


Door dingen uit te proberen, kwam ik erachter. De zon kan onbelemmerd naar binnen schijnen, en we hebben een koffiehoekje op de zonnigste plek in huis, waar we koffie en thee drinken en zelfs eten. Ik kleed me goed aan. Met laagjes. En een luchtdroger haalt het vocht, en dus de kilte, uit het huis. 

Alle lampen in huis zijn ledlampen en branden alleen als het nodig is. We sluiten alle deuren en alle gordijnen. En mijn thermostaat staat nu op 18 graden. Dat is 3 graden minder dan vroeger. Maar het is goed te doen. En wat een besparing: € 480 tot € 600 euro per jaar! Dat is toch leuk!


Een hele grote klapper maak ik door alle stekkers, van àlle apparaten, na gebruik uit het stopcontact te trekken! Het resultaat is verbluffend! Hoe weet ik dat? Nou ik maak gebruik van SlimmemeterPortal.nl. De gegevens van mijn slimme meter kan ik inzien in handige grafieken. 

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale