Nieuws

Een verhuizing biedt kansen voor verduurzamen

Een verhuizing biedt kansen voor verduurzamen: sieradenmaker Saskia Mulder vertelt in deze video over de verbouwing van haar nieuwe winkelpand in Rockanje en haar plannen om hiermee energie te besparen en duurzame energie op te wekken.

Saskia kocht samen met haar vriend Tom een pand in Rockanje om te wonen en te werken. Hun nieuwe huis is een prachtige oude woning, waarvan een gedeelte nu atelier en werkplaats voor haar bedrijf Briolet is geworden, mét de mogelijkheid om hier later en B & B aan toe te voegen.

Het pand had een slecht energielabel en Saskia en Tom wilden dat verbeteren. Inmiddels liggen er 18 zonnepanelen op het dak en is het enkel glas vervangen door HR++glas. De verlichting is vervangen door led. Binnenkort wordt de verwarming opnieuw ingeregeld en wordt het mogelijk om radiatoren per ruimte te schakelen.

Er zijn nog genoeg plannen: op de B&B komt waarschijnlijk een zonneboiler en Saskia en Tom overwegen een hybride warmtepomp. Ook willen zij rondom het pand meer groen aanbrengen.

Toen Saskia en Tom het pand kochten wisten zij niet goed waar te beginnen. “De gemeente Westvoorne wees ons op de duurzaamheidscoach die zij kosteloos aanbieden aan ondernemers. Stefan Romijn, de duurzaamheidscoach dacht vervolgens met ons mee en gaf veel praktische tips. Het was heel fijn dat hij ons vertelde over subsidies en verder hielp bij de zoektocht naar goede installateurs.”

Duurzaamheidscoach
Ben je ondernemer en wil je ook gratis advies over verduurzamen? Neem dan contact op met duurzaamheidscoach Stefan Romijn van de gemeente Westvoorne via s.romijn@stimular.nl of kijk op: www.duurzaamwestvoorne.nl/energie/duurzaamheidscoach

 

 

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale