Nieuws

Blog Lenn Vonk:
Energie besparen in mijn huis

Vanochtend  scheen de zon in de slaapkamer. Fijn, na die bewolkte dag gisteren. Tegelijk schoot er een idee in mijn hoofd, want, dit zijn waarschijnlijk de laatste warme dagen van het jaar. Daar moeten we van profiteren! Niet alleen door naar buiten te gaan en vitamine D te ontvangen, maar ons huis kan die zon nu ook goed gebruiken!

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

De hele zomer had ik de houten jaloezieën zodanig gezet, dat ze de zon weren en de warmte buiten houden. Nu heb ik het omgedraaid. Even aan de stokjes draaien en klaar! Ze staan nu zo afgesteld dat de zon maximaal binnenkomt. Doordat de zon laag staat kan zij de muren tegenover de ramen bereiken en verwarmen. Ook de vouwgordijnen in de achtererker zijn opgetrokken tot de maximale hoogte. Het is daardoor ook lichter geworden in huis.

Inmiddels is de temperatuur in de kamer gestegen van 19 naar 22 graden, in een paar uur tijd! Dat is mooi meegenomen. 

Vorig jaar, in oktober, heb ik een koffiehoek gemaakt in de kamer, aan de zonzijde, dichtbij het raam. Dat we dat niet eerder gedaan hebben! Wat hebben we daar een plezier van! We koesteren ons, net als oude katten, in het zonnetje. Het is er lekker warm, dus de thermostaat staat laag, als de zon schijnt. En toch is het er heel aangenaam.

En we kijken, van hier uit, fantastisch de tuin in, waar van alles gebeurt. Behalve de prachtige herfstkleuren en -bloemen in de tuin, zijn zoveel vogels te zien, een enkele keer een haas, en sporadisch, een hertje. Het is echt genieten!

Volgende keer vertel ik meer over mijn energiebesparingen!

Lenn Vonk, Energiecoach Westvoorne

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale