Nieuws

Energiecoaches aan de slag in Westvoorne

Vijf energiecoaches gaan in Westvoorne aan de slag om mede-inwoners te helpen energie te besparen. Na de training die gratis aangeboden werd door de gemeente Westvoorne, hebben de coaches in december hun certificaat ontvangen. Het vijftal staat nu klaar om inwoners van Westvoorne van energieadvies te voorzien. Geïnteresseerden kunnen via www.duurzaamwestvoorne.nl/energiecoach een digitale afspraak maken met één van de coaches. Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten kunnen de energiecoaches ook bij mensen thuis komen om advies op maat te geven. 

Energiecoach
Een energiecoach is een deskundige vrijwilliger die inwoners in een één-op-één gesprek informeert en adviseert over energie besparen. De energiecoaches zijn inwoners van Westvoorne en omgeving die zich hebben opgegeven om een opleiding tot energiecoach te volgen. Na het afronden van de opleiding in december gaan de coaches nu aan de slag. Een gesprek met een energiecoach is gratis. Inwoners kunnen een afspraak maken via www.duurzaamwestvoorne.nl/energiecoach of telefonisch via het ServicePunt van de gemeente Westvoorne: 14 0181. 

Het gesprek
Vanwege de coronamaatregelen komen de coaches momenteel niet aan huis voor het gesprek. De afspraken vinden daarom digitaal of telefonisch plaats. Het gesprek wordt afgestemd op de vragen van de inwoners. Ze kunnen bijvoorbeeld meekijken naar de energierekening, maar kunnen ook informatie geven over het gebruik van apparaten, het afstellen van de thermostaat of het douchegedrag. Energiecoaches kunnen inwoners ook adviseren over technische maatregelen, zoals het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Het doel van het gesprek is dat de inwoner informatie krijgt en enthousiast wordt over energiebesparing en hier meer mee wil gaan doen. Na het gesprek heeft de inwoner genoeg handvatten om aan de slag te gaan.

Energiecoaches stellen zich voor
De coaches zijn vijf betrokken mensen met verschillende achtergronden en motivaties om als coach aan het werk te gaan. In videoportretten stellen de coaches zich aan de inwoners voor. Deze video’s zijn te bekijken op www.duurzaamwestvoorne.nl/energiecoach. 

Campagne “Energie besparen, dat levert wat op”
De energiecoaches maken onderdeel uit van de campagne “Energie besparen, dat levert wat op” van de gemeente Westvoorne. De campagne bestaat uit een reeks activiteiten waarmee de gemeente inwoners wil helpen om energie te besparen. 

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale