Nieuws

Duurzaam Westvoorne

Energiekraam tijdens Oostvoorne Leeft 

Zaterdag 28 augustus tussen 10.30 en 16.00 uur staat de gemeente Westvoorne met een marktkraam op Oostvoorne Leeft. Hier krijgen bezoekers tips over energie besparen en informatie over hoe we in Westvoorne samen werken aan een toekomst waarin we gebruik maken van duurzame energiebronnen. De kraam is er voor jong en oud. Een lekkere punt appeltaart staat klaar na een flinke rit op de energiefiets. Terwijl kinderen spelen met het energiezuinige poppenhuis, krijgen bezoekers persoonlijk advies van deskundige adviseurs. 

De energiekraam is onderdeel van het duurzaamheidsprogramma Energie besparen: dat levert wat op! met als doel inwoners te helpen energie te besparen en hun energierekening omlaag te krijgen. Het programma bestaat uit gratis advies via energie-workshops, gesprekken met energiecoaches en webinars. Ook konden inwoners een budget van 90 euro krijgen waarmee ze kleine energiebesparende maatregelen konden aanschaffen. 

Energieacties in het najaar
Ook in het najaar kunt u de energiekraam nog vaker tegen komen op plekken in Westvoorne zoals de markt, in de dorpskernen of bij het strand. Houd hiervoor de gemeentepagina in Weekblad Westvoorne en de website duurzaamwestvoorne.nl in de gaten. De activiteiten zijn uiteraard wel afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. 

Energie-workshops
De gemeente organiseert dit najaar nog een aantal gratis energie-workshops. Tijdens de workshops komen diverse praktische energieonderwerpen aan bod: de energierekening, sluip- en standby verbruik, energie slurpende apparaten en nog veel meer. De energie-workshops worden georganiseerd op donderdag 7 oktober van 19.30-21.00 uur en dinsdag 26 oktober van 19.30-21.00 uur. Aanmelden kan hier.

Energiecoach
De gemeente Westvoorne heeft inmiddels een team van enthousiaste energiecoaches klaar staan om inwoners te helpen energie te besparen. Een energiecoach geeft mede-inwoners gratis advies over energie besparen. Tijdens de afspraak krijgen inwoners meer inzicht in hun eigen energieverbruik en tips om te besparen. Meer informatie of een energiegesprek inplannen.

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale