Nieuws

Bakkerij Man in 't Veld

Energiezuinige koeken en tompoucen bij Bakkerij Manintveld 

Bakkerij Manintveld liep tegen de grenzen aan van hun elektriciteitsaansluiting. Om toch te kunnen blijven produceren, bleken zonnepanelen een goede oplossing. En de zonnepanelen leveren straks ook nog een enorme besparing op de energierekening op. 

Bakkerij Manintveld is een familiebedrijf dat al 124 jaar aan de Dorpsweg in Rockanje zit. Afgelopen jaren waren al veel energiebesparende maatregelen uitgevoerd. Zo is het pand grotendeels voorzien van HR-glas en is alle verlichting vervangen door led. “Dit scheelde niet alleen in de energiekosten” vertelt Ap Manintveld, “maar zorgde er ook voor dat het ondanks alle ovens minder warm werd in het gebouw. Vooral in de winkel merken we het verschil.”

Toch was er de behoefte om meer energie te besparen. De winkel draait goed en dat betekent dat er steeds meer energie wordt verbruikt, bijvoorbeeld voor de ovens. De energieaansluiting kon het op drukke momenten niet meer aan. Huisinstallateur Henk Hoogenboom adviseerde om zelf elektriciteit op te gaan wekken met zonnepanelen.  

De 51 zonnepanelen zijn inmiddels geplaatst. Niet op de bakkerij zelf, maar op het vlakbij gelegen pand waar Manintveld materialen opslaat. Met de 51 zonnepanelen wordt per jaar ongeveer 15.000 kWh opgewekt. De investering is in 6 tot 7 jaar al terugverdiend. 

Ethleen Manintveld:

“Onze installateur wees ons op de duurzaamheidscoach van de gemeente Westvoorne. Stefan heeft voor ons subsidie geregeld, dat was perfect. De beste man hebben we niet gezien maar hij heeft alles op afstand voor ons kunnen regelen. En de duurzaamheidscoach is nog gratis ook!”

Duurzaamheidscoach
Bent u ondernemer in Westvoorne en wilt u energie besparen, duurzame energie opwekken, uw vervoer verduurzamen of uw afval verminderen? Schakel dan de hulp in van de duurzaamheidscoach. De gemeente Westvoorne heeft Stefan Romijn van Stichting Stimular opdracht gegeven om als duurzaamheidscoach bedrijven te helpen bij het uitvoeren van duurzame maatregelen. De duurzaamheidscoach helpt bij het bepalen en doorrekenen van maatregelen, het aanvragen en beoordelen van offertes en het aanvragen van subsidies.   

Heeft uw bedrijf behoefte aan hulp om te verduurzamen? Neem dan contact op met duurzaamheidscoach Stefan Romijn via telefoonnummer 010 238 28 27 of e-mail s.romijn@stimular.nl.  

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale