Nieuws

Geslaagde dag bij de Energiekraam tijdens Oostvoorne Leeft

Zaterdag 28 augustus stond de gemeente Westvoorne met de energiekraam op de Stationsweg tijdens Oostvoorne Leeft. Bezoekers kregen tips over energie besparen en informatie over hoe we in Westvoorne samen werken aan een toekomst waarin we gebruik maken van duurzame energiebronnen. Het was gezellig druk bij de kraam, jong en oud kwam een kijkje nemen bij de kraam. Een lekkere punt appeltaart stond klaar na een flinke rit op de energiefiets. Kinderen konden spelen met het energiezuinige poppenhuis en bezoekers kregen persoonlijk advies over energie besparen in en om het huis van deskundige adviseurs.

De energiekraam is onderdeel van het duurzaamheids-programma Energie besparen: dat levert wat op! met als doel inwoners te helpen energie te besparen en hun energierekening omlaag te krijgen. Ook in het najaar kunt u de energiekraam nog vaker tegen komen op plekken in Westvoorne, zoals op de markt, in de dorpskernen of bij het strand. Houd hiervoor de gemeentepagina in Weekblad Westvoorne en de website www.duurzaamwestvoorne.nl in de gaten. De activiteiten zijn wel afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Energie-workshops
De gemeente organiseert dit najaar nog een aantal gratis energie-workshops. Tijdens de workshops komen diverse praktische energieonderwerpen aan bod: de energierekening, sluipen standby verbruik, energie slurpende apparaten en nog veel meer. De energie-workshops worden georganiseerd op donderdag 7 oktober van 19.30 - 21.00 uur en dinsdag 26 oktober van 19.30 - 21.00 uur. Aanmelden voor een energie-workshop. 

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale