Nieuws

Pinnepot

Subsidie voor onderzoek duurzame bedrijventerreinen

De gemeente Westvoorne heeft subsidie ontvangen van de provincie Zuid-Holland voor onderzoek naar verduurzaming op de bedrijventerreinen de Pinnepot en Moolhoek. Het onderzoek moet laten zien wat nodig is om op de bedrijventerreinen energie te besparen en duurzaam op te wekken.

Stichting Stimular gaat bij de bedrijven op beide terreinen op bezoek. Stimular bespreekt met de ondernemers welke maatregelen zij zelf kunnen uitvoeren. Stimular helpt ondernemers daar ook direct bij, bijvoorbeeld door offertes te beoordelen of subsidies aan te vragen. Er wordt ook onderzocht welke maatregelen gezamenlijk uitgevoerd kunnen worden. Voorbeelden zijn het collectief inkopen van zonnepanelen of het samen aanleggen van een duurzame warmtevoorziening, zodat de panden uiteindelijk van het aardgas af kunnen.

Ondernemers op de bedrijventerreinen die willen meedoen aan het onderzoek kunnen contact opnemen met Stimular. Ook ondernemers die elders in Westvoorne gevestigd zijn en hulp zoeken bij het verduurzamen, kunnen kosteloos gebruik maken van de diensten van Stimular. Neem dan contact op met Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 Of e-mail s.romijn@stimular.nl.

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale