Nieuws

Toename zonnepanelen op daken in Westvoorne zichtbaar via zonnedakje.nl

De gemeente Westvoorne wil voor inwoners inzichtelijk maken hoeveel en welke daken in Rockanje, Oostvoorne en Tinte geschikt zijn voor zonnepanelen en hoeveel daken er nu al gebruikt worden voor het opwekken van zonne-energie. Dit doet de gemeente via www.zonnedakje.nl/westvoorne, een interactief dashboard waarop ook te zien is of het dak geschikt is voor het aanvragen van een SDE subsidie. 

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Zonnedakje.nl
Westvoorne telt ruim 12.000 gebouwen. Een deel is geschikt voor zonnepanelen. Uit een analyse van onderzoeksbureau Sobolt BV in opdracht van de gemeente blijkt dat op 1.694 daken al zonnepanelen liggen. Dit is een stijging van 30,8% ten opzichte van 2020, toen er 1.295 daken belegd waren met zonnepanelen. De gemeente wil met het dashboard het opwekken van zonne-energie op daken stimuleren en laten zien dat er samen met inwoners en bedrijven al hard gewerkt wordt aan een duurzame toekomst. De gegevens die beschikbaar zijn via zonnedakje.nl worden ieder jaar vernieuwd en zijn voor iedereen toegankelijk. Gekeken wordt naar zowel particuliere koop- en huurwoningen als bedrijfspanden.

 Advies voor particulieren en ondernemers
Ondernemers die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen kunnen contact opnemen met Stefan Romijn van Stichting Stimular. Dit is de duurzaamheidscoach van de gemeente Westvoorne die gratis advies geeft aan ondernemers die hun onderneming willen verduurzamen. Particuliere huisbezitters en huurders kunnen terecht bij de energiecoaches van de gemeente voor gratis advies. Ook kunnen ze contact opnemen met de adviseurs van de WoonWijzerWinkel, het energieloket van de gemeente voor technisch advies en collectieve inkoopacties. Woningeigenaren kunnen vervolgens via de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen om hun woning te verduurzamen. 

Kijk op www.zonnedakje.nl/westvoorne voor het meest actuele overzicht van zonnepanelen op daken in Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale