Nieuws

Vier nieuwe energiecoaches van start in Westvoorne

Woensdag 26 mei ontvingen vier nieuwe energiecoaches hun certificaat waarmee ze aan de slag kunnen als energiecoach in Westvoorne. Hiermee is het team energiecoaches uitgebreid tot maar liefst 9 vrijwilligers. Al eerder startte een groep van 5 energiecoaches met het gratis adviseren van mede-inwoners over energie besparen en de energierekening omlaag brengen. Nu de tweede training is afgerond is het team compleet. 

Energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers uit de omgeving die mede-inwoners willen helpen om energiebesparende maatregelen te nemen. Ze hebben een training gevolgd via de gemeente Westvoorne en helpen inwoners met allerlei vragen over energie. Niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook goed voor de portemonnee. Inwoners kunnen gratis een gesprek aanvragen met een energiecoach om advies op maat te krijgen. De gesprekken kunnen vanwege corona digitaal of telefonisch plaatsvinden, maar inmiddels ook weer fysiek. Inwoners kunnen gratis een energiegesprek inplannen met één van de coaches via: www.bespaarafspraak.nl/westvoorne of via het ServicePunt van de gemeente Westvoorne: 14 0181.

Het gesprek
De energiecoaches helpen inwoners door middel van een gesprek. Dit gesprek wordt afgestemd op de persoonlijke situatie. De energiecoach bekijkt hoe er energie bespaard kan worden en geeft allerlei praktische tips. De coach kan ook meekijken naar de energierekening, als deze onverwacht hoog is uitgevallen en adviseren hoe deze naar beneden kan worden gebracht. Door gedrag aan te passen valt er vaak al veel te winnen. De coach kan inwoners op weg helpen en meedenken over bijvoorbeeld het gebruik van huishoudelijke apparaten of het afstellen van de thermostaat. Daarnaast kan de energiecoach meedenken over technische maatregelen zoals het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale