Nieuws

Dat levert wat op!

Westvoorne zet in op energiebesparing

Gemeente Westvoorne start met een breed duurzaamheidsprogramma voor inwoners van Westvoorne onder de titel: Energie besparen, dat levert wat op! Inwoners krijgen middels een kortingscode een budget van 90 euro waarmee ze advies kunnen krijgen om hun woning te verduurzamen of kleine maatregelen kunnen aanschaffen waarmee de woning energiezuiniger wordt.  Daarnaast leidt de gemeente inwoners op tot vrijwillige Energiecoaches en kunnen geïnteresseerden gratis webinars of digitale workshops volgen. 

De gemeente Westvoorne wil inwoners helpen om energie te besparen en heeft daarvoor een subsidie gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken; de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met deze subsidie kan de gemeente Westvoorne inwoners de komende maanden helpen om energie te besparen en de energierekening omlaag te brengen. Met soms vrij simpele aanpassingen kunnen huishoudens vaak al flink besparen op de energierekening.

Wethouder Lies van der Pol is blij dat we met de subsidie van het rijk grote stappen kunnen zetten om mensen te helpen met energie besparen.

“Met de RRE subsidie kunnen we inwoners op verschillende manieren helpen. We zetten in op een breed programma, van concrete producten, workshops, tot het opleiden van energiecoaches. De coaches, die ook inwoners zijn van Westvoorne, kunnen zo mede-inwoners  inspireren en helpen om hun woning energiezuiniger te maken en te verduurzamen. Tegelijkertijd verbindt het mensen, want iedereen kan weer van elkaars adviezen en tips leren. Heel belangrijk want wat je bespaart hoef je ook niet op te wekken.”

Het programma Energie besparen, dat levert wat op! Samen naar een Duurzaam Westvoorne bestaat uit meerdere onderdelen:

Kortingscode
Inwoners krijgen 21 oktober een flyer in de bus met een kortingscode waarmee ze  € 90,- kunnen besteden aan energiebesparende maatregelen zoals een waterbesparende douchekop, ledlamp(en), radiatorfolie, etc. De kortingscode kan ook worden gebruikt om een technisch adviesgesprek of een woningopname uit te laten voeren. Inwoners kunnen dit samenstellen via de webshop van het energieloket van de gemeente, de WoonWijzerWinkel. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Webinars
Daarnaast organiseert de gemeente drie webinars met de onderwerpen: Isoleren en besparen, Zonnepanelen en Uw dak is geld waard. Het webinar is een online presentatie van een duurzaamheidsadviseur van de WoonWijzerWinkel.

Energiecoach
De gemeente biedt binnen het programma ook een gratis digitale opleiding tot energiecoach aan. Twaalf  inwoners van Westvoorne kunnen zich opgeven voor de gratis opleiding. Vanwege de coronamaatregelen zal de opleiding digitaal gegeven worden. Vanaf eind november kunnen inwoners een (digitaal) energiegesprek aanvragen met één van de nieuwe energiecoaches. Tijdens het energiegesprek krijgen inwoners meer inzicht in hun eigen energieverbruik en tips om te besparen. De energiecoach richt zich op kleine maatregelen en gedragsverandering, waarmee geld en energie wordt bespaard zonder wooncomfort te verliezen.

Energie-workshops
Tot slot organiseert de gemeente een reeks digitale energie-workshops. Tijdens de workshop komen diverse praktische energieonderwerpen aan bod: de energierekening, sluip- en standby verbruik, energie slurpende apparaten en praktische tips om energie te besparen.

Corona
Het programma Energie besparen, dat levert wat op! Samen naar een Duurzaam Westvoorne is vanwege de coronacrisis aangepast. Alle bijeenkomsten worden digitaal georganiseerd. Als de coronamaatregelen veranderen kan het zijn dat het programma wordt aangepast. Ga naar www.duurzaamwestvoorne.nl voor de meest actuele stand van zaken en meer informatie over het programma. Hier kunnen inwoners zich ook opgeven voor de verschillende programmaonderdelen.  

om zaterdag 11 januari naar de themadag
'hybride-systemen' van de WoonWijzerWinkel.

Duurzaam Westvoorne Energie

Energie

Samen op weg naar een energieneutraal Westvoorne.

Duurzaam Westvoorne Circulair

Circulair

Veel van wat we weggooien kan hergebruikt worden.

Duurzaam Westvoorne Natuur

klimaat

Westvoorne bereidt zich voor op het veranderende klimaat.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale